“Niciodata nu este prea tarziu ca sa iti schimbi cariera, nu regreta timpul care a trecut, acum a fost sa fie momentul tau”. Acestea sunt cuvintele pe care mi le-a spus doamna Neli Pfeiffer, profesoara si mentora mea, in prima zi de curs la Scoala de Cosmetologie Apiestetic Romania.

A sosit un moment in viata mea cand mi-am dat seama ca vreau sa-mi schimb cariera, sa fac ceva nou, care sa-mi placa si sa-mi dea satisfactie sufleteasca. Intotdeauna am fost atrasa de frumusete, am apreciat persoanele ingrijite, viata sanatoasa si lucrurile cat mai naturale si simple. Dupa aproape 20 de ani petrecuti in domeniul publicitatii, m-am hotarat sa schimb macazul spre taramul cosmeticii. Mi-am dorit ca dintr-o clienta fidela a saloanelor de frumusete sa devin cosmeticiana. De ce am ales cosmetica? Dintre toate specializarile in estetica, reprezinta cea mai provocatoare, interesanta, imi stimuleaza imaginatia si creativitatea.

cursuri-cosmetica-apicolaTot cautand pe internet scoli de cosmetica din Romania, am dat peste un articol al Scolii de cosmetologie Apiestetic. Aveam deja cateva criterii dupa care ma ghidam, scoala sa fie aproape ce locuinta, costuri acceptabile, referinte bune. Insa 2 lucruri m-au convins sa ma indrept catre scoala Apiestetic: folosirea produselor apicole in tratamentele cosmetice, fapt ce mi s-a parut unic in saloanele din Romania si deosebit de interesant. In plus citind prezentarea celor 2 doamne ale cosmeticii romanesti, Neli Pfeiffer si Adriana Popovici, am stiut ca vreau sa-mi fie profesoare, sa invat de la cele mai bune din domeniu. Mi-am dorit sa invat cosmetica traditionala, baza cosmeticii adevarate, cum se facea in vechea scoala, fara de care nu poti deveni profesionista.

Primul pas a fost sa vizitez locatia si m-am indragostit de salon. Situat in centrul Bucurestiului, intr-o cladire interbelica superba, eleganta si primitoare, centrul de frumusete Apiestetic mi-a devenit scoala pentru 6 luni. Al II-lea pas a fost sa o cunosc pe Dna Neli, fondatoarea scolii, am stat de vorba, mi-a explicat cate ceva despre scoala si m-a fermecat cu personalitatea dumneaei. Pot sa spun, si nu exagerez, ca am plecat de acolo fericita si cu inima usoara cum nu mai simtisem de mult. Imi placea tot ce vazusem si aflasem pana in momentul acela: locul, persoanele pe care le-am cunoscut, atmosfera calda si intima din salon. Dar.. inca ce surprize ma asteptau.

Am facut parte din prima serie a scolii de cosmetologie Apiestetic. Colegele mele, erau ca si mine, din diferite domenii de activitate, de aceeasi varsta (ceea ce m-a mai linistit un pic) si mai tinere, dornice sa-si schimbe cariera, sa invete ceva nou. Lunile de scoala au fost grele, dar frumoase. Toate aveam un job si veneam la cursuri dupa amiaza si weekend-urile. Dar nu am lipsit o zi. S-au legat prietenii care dureaza, am ras, ne-am impartasit problemele si micile bucurii, ne-am ajutat intre noi. Profesoarele noastre ne-au fost prietene si mentore. Ne-au dat sfaturi de viata, ne-au impartasit experiente personale si povesti extraordinare.

Cursurile au fost deosebit de interesante si provocatoare. Cunostintele mele despre cosmetica, din ingrijirea personala inca din adolescenta, prezenta mea in saloane ca si clienta, dorinta de a arata bine si a fi la curent cu toate noutatile m-au ajutat, dar mi-am dat seama ca aceasta stiinta este mult mai profunda. Fara cunostintele de baza despre anatomie, dermatologie, estetica nu poti deveni un adevarat specialist.

Dna Adriana Popvici, pe langa cosmeticiana deosebita cu experienta de peste 30 de ani este si un foarte bun pedagog, o enciclopedie de anatomie, dermato-cosmetica si estetica. Pentru majoritatea cursantelor acestea sunt stiinte noi, dar Dna Adi a sustinut aceste cursuri cu rabdare si metoda pedagogica, m-a facut sa inteleg importanta acestor cunostinte care stau la baza cosmeticii. Dna. Neli Pfeiffer m-a initiat in tainele produselor stupului si folosirea acestora in tratamentele cosmetice, si nu cred ca exista persoana mai pasionata si experimentata in domeniul terapiilor apicole.

La finalul scolii, dorinta mi s-a indeplinit si am primit sansa de a lucra ca si cosmeticiana in cadrul Centrului de frumusete Apiestic. Sunt fericita si multumita, ma bucur ca am luat hotararea de a-mi schimba drumul in viata, chiar si la varsta de peste 40 ani.

Implinirea pe care o simt facand ceea ce imi place, satisfactia de a o oferi clientelor bucurie si frumusete sunt de neinlocuit. Stiu ca mai am multe de invatat, imi doresc sa devin la fel de experimentata ca si profesoarele mele si voi continua sa studiez. Sigur nu ma voi opri aici.

Niciodata nu e prea tarziu sa faci ce iti doresti, iar varsta nu este o piedica.

articol scris de Elena Ghizadareanu (api-estetician)

Alatura-te discutiei!

comentarii

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail