Inceputul unei noi cariere poate sa aiba multe suisuri si coborasuri. Daca te regasesti in personalitatea unui cosmetolog si iti doresti sa incepi o cariera in aceasta frumoasa meserie, cosmetologia, mai jos am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti menti focusul si sa ai un start cat mai bun in cariera:

  1. alege cea mai buna scoala de cosmetologie pe care ti-o poti permite, incearca sa te remarci in sens pozitiv intre colegele tale si sa absolvi “magna cum laude”. De acolo vor pleca primele tale recomandari care te vor ajuta sa iti gasesti primul job. Asigura-te ca vor fi exceptionale!
  2. citeste cat mai mult – aboneaza-te la newsletter-ele blogurilor de interes din aceasta industrie, citeste reviste de specialitate, carti consacrate.
  3. un CV corect completat si o scrisoare de intentie sincera si autentica este un avantaj critic in obtinerea unui interviu pentru un post. Daca nu esti suficient de increzatoare sa iti descri aptitudinile, atunci poti apela la specialisti sau la persoanele cunoscute apropiate (roaga-le sa scrie cateva cuvinte despre cum te vad ei ca si profesionist, ce le-a placut cel mai mult si ce ar trebui imbunatatit). Este foarte important sa recunosti punctele slabe si sa stii sa le corectezi in timp.
  4. la inceput, atunci cand nu ai foarte multa experienta in ceea ce priveste executarea si logistica tratamentelor, ar fi util sa poti sa imparti tratamentul in 3 categorii: (1) deschiderea: discutiile de introducere si examenul cosmetic (diagnostricarea cosmetica); (2) intermediar: demachirea, curatarea, vaporizarea, extractie; (3) final: masaj, relaxare, calm. Tinand cont de aceste trei categorii, te vei asigura ca nu vei scapa nici o etapa din cadrul tratamentului.

Alatura-te discutiei!

comentarii

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail