Structura scolii

Cursurile vor fi dinamice si interactive. Dupa asimilarea teoriei, in scoala de cosmetica se va pune accent pe lectiile practice, iar in final cursantii vor pune in practica noile tehnici invatate.

De aceea, in primele 3 luni de zile, ne vom concentra pe teorie (este important sa intelegem procesele si mecanismele pielii si ale organismului uman), apoi incepem demonstratiile practice combinate cu practicarea cursantilor. Lunile 5-6 sunt dedicate exercitiilor individuale si se pune accent pe corectitudinea procedurilor. La sfarsitul primelor 6 luni, cursantul trebuie sa stie sa faca tratamente cosmetice complexe si proceduri specifice. Ultimile 3 luni reprezinta experienta practica prin lucru. Se va lucra asemeni intr-un cabinet de cosmetica, cu acelasi responsabiliati si indatoriri.

Grupele de cursanti sunt de maximum 12 persoane, pentru a ne asigura ca fiecare cursant din scoala de cosmetica va stapani tehnica cosmetica, asigurandu-i succesul in practica ulterioara.

Notiuni de baza Cosmetologie Generala Notiuni complementare
I. Anatomie I. Clasificarea tipurilor de ten I. Nutritie
II. Dermatologie II. Diagnosticarea cosmetica II. Introducere in apifitoterapie
III. Patologie generala III. Scheme de tratament III. Psihologia clientului
IV. Chimie cosmetica si game de produse IV. Tehnici clasice si moderne de tratament IV. Marketing si metode de vanzare
  V. Cosmetica decorativa (pensat, epilat, vopsit gene / sprancene, make-up etc.)

Examenul de calificare se va sustine la finalul celor 9 luni de zile, in prezenta unei comisii formata din reprezentanti din cadrul Ministerului Muncii. Promovabilitatea scolii de cosmetica va fi atestata printr-un Certificat de Calificare in domeniul cosmetologiei, acreditat de acelasi ministere. In baza acestui certificat va puteti angaja.

  • Durata: 9 luni
  • Cost: 4500 lei (se pot achita esalonat)
  • Nr. cursanti: max. 12 persoane
  • Orar: flexibil, in functie de omogenitatea grupei
  • Acreditare: certificat de calificare emis de Ministerul Muncii (diploma recunoscuta national si in UE)
  • Workshopuri suplimentare: nutritie, dermatologie, estetica, fito-terapie, dezvoltare personala, etc.

Practica in cadrul scolii

Modulul de practica reprezinta ultimile 3 luni din programa scolii. In acel punct, cursantul trebuie sa stapaneasca foarte bine: diagnosticarea tipului de ten, intocmirea unui plan de tratament personalizat, procedurile si aparatele cosmetice, alte proceduri din tehnica cosmetica.

Secondati si sub supravegherea lectoriilor, cursantii vor intra in atmosfera de lucru reala a unui cabinet de cosmetica. Practica se va face in cadrul salonului scolii, in functie de orar si de programari.

Telul nostru este sa oferim elevilor nostri motivatia de a fi perfectionisti si sa ii indrumam catre o cariera profesionala cat mai de succes. Comparativ cu alte scoli, noi nu promovam un anumit brand sau o anumita linie de cosmetice.

Industria produselor cosmetice este foarte mare, iar rolul nostru ca profesionisti in domeniu este sa (re)cunoastem produsele cosmetice de calitate, care au in spate o baza stiintifica solida. Suntem atenti la dezvoltarea carierei tale si, de aceea in cadrul scolii vei invata ce inseamna calitatea produselor cosmetice si cum sa te orientezi catre linii de produse cosmetice profesionale care sa te ajute sa ai clientele pe deplin multumite.