Pe langa regulile generale pentru o cariera de succes (sa fii corect si bine informat, sa fii la curent cu ultimile tendinte), pentru a duce cariera ta de cosmetolog la urmatorul nivel este nevoie de asemenea si de multa rabdare, munca si dedicare. Punctele de mai jos te vor ajuta sa ridici standardele in ceea ce priveste serviciile tale.

  • Prima impresie conteaza! Aspectul exterior conteaza intotdeauna! Daca ai intrat in aceasta industrie, atunci trebuie sa demonestrezi ca sti sa aplici ceea ce ai invatat, si unde altundeva se poate reflecta acest lucru prima data, decat asupra proprei tale imagini? Un ten ingrijit, make-up discret si o tinuta impecabila reflecta imaginea unei profesioniste.
  • Indentifica punctul tau forte din aceasta meserie si aprofundeaza-l. Intreaba-te: “ce anume imi face cel mai mult placere si imi aduce mai multe satisfactii?” Poate fi make-up-ul, pensatul, masajul, tratarea acneei, creativitatea tratamentelor – orice ar fi, devin-o expert in acel lucru.
  • Recomandarea! Odata ce ai inceput sa ai rezultate in aceasta meserie, nu ezita sa le imparatasesti si cu ceilalti. Roaga-ti sau sugearaza-le clientelor tale sa iti faca un mic review sau sa te recomande prietenelor si cunostintelor apropiate. Cea mai buna reclama este recomandarea.
  • Networking! In aceasta industrie este foarte important ca lumea sa fi auzit de tine. Incearca pe cat posibil sa participi la cat mai multe lansari de produse, workshop-uri, conferinte de specialitate. In acest fel vei cunoaste o multime de lume din aceasta industrie si vei fi la curent cu noutatile – nu sti unde s-ar putea ivi o noua oportunitate.
  • Personal Branding – online! Internetul reprezinta de mai multi ani o metoda foarta buna si ieftina de promovare. Propriul tau cont profesional pe cateva retele de socializare in care comunici cu alte persoane interesate de cosmetologie este un lucru usor si intuitiv de facut. Daca dispui de timp, poti incerca sa iti faci si propriul blog.
  • O reputatie curata. Nimanui nu-i pasa ce faci tu in timpul tau liber, atat timp cat ramane privat. Asigura-te ca setarile de conturile tale de socializare sunt puse pe modul “privat” si sunt corect manageriate. Daca doresti sa iti folosesti contul personal de socializare pentru promovare, atunci fi sigura ca acesta reflecta o imagine corecta.

Urmariti-ne in continuare, atat pe blog, cat si pe pagina Facebook a Scolii de cosmetologie Apiestetic Romania. Va pregatim noi articole de interes, printre care:

  • ce faci dupa ce ai terminat scoala de cosmetologie? Cum reusesti sa obtii un job?
  • sfaturi pentru a-ti mari numarul clientelor.

Alatura-te discutiei!

comentarii

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail